Cetylalcohol, 100 gram

€2,95 Incl. btw
Artikelnummer: WS023
Beschikbaarheid: Op voorraad
Cetylalcohol is een emulgator en stabilisator voor crèmes. Het wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen en is geschikt voor natuurcosmetica.

Als emulgator is het meestal een co-emulgator, een emulgator die naast een andere emulgator wordt gebruikt om daarmee te zorgen voor een betere en stabielere emulsie.

Je kunt het wel als enige emulgator gebruiken in  bijvoorbeeld  crèmespoelingen.

Als stabilisator maakt cetylalcohol crèmes minder gevoelig voor schiften: een crème wil altijd weer schiften in een waterlaag en een olielaag, een beetje cetylalcohol vermindert dit risico.

Daarnaast zorgt cetylalcohol ook voor iets dikkere crèmes, is de crème wat dunner uitgevallen dan bedoeld dan kan het recept vaak worden verbeterd door toevoeging van 1-2% cetylalcohol.

Ook kan cetylalcohol balsems, zalven en andere watervrije mengsels wat hydrofieler maken: daardoor voelen ze prettiger aan op de huid.
 
INCI: Cetyl Alcohol. 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »